DE CE CREDEM ÎN ALTERNATIVA DREAPTĂ?

Răspunsul scurt ar fi acesta: pentru românii cu preferințe politice autentice de dreapta miza e mare iar momentul propice.

Prin demersul “Alternativa Dreaptă” nu ne propunem să creăm o mișcare de dreapta, și asta pentru că – în evaluarea noastră – această mișcare de dreapta există deja în România. Nu este încă bine structurată, iar între diferiții “versanți” ai mișcării nu prea există legături. Dar există oameni cu idei clare și cristalizate de dreapta (conservatori, creștin-democrați sau liberali-conservatori), există grupuri (inclusiv pe Facebook), ONG-uri și network-uri formale și informale de oameni (cetățeni activi, intelectuali, întreprinzători). Toate acestea împreună formează mișcarea de dreapta.

Provocarea rămâne ca această mișcare socială și comuniune de idei să câștige și o reprezentare politică distinctă și credibilă. Și pentru asta e nevoie de organizare și conlucrare astfel încât mișcarea să genereze și un vector electoral eficace. Alternativa Dreaptă își propune să faciliteze dialogul necesar pentru a se putea ajunge ulterior la acest “vector electoral”.

Ne propunem ca, analizând corect starea actuală și învățând din greșelile trecutului, să ne facem luntre și punte în cadrul acestei mișcări de dreapta. Suntem conștienți că sunt necesari mai mulți factori și condiții care să conducă spre această cristalizare și reprezentare credibilă a mișcării. Alternativa Dreaptă își asumă rolul de a fi unul din catalizatorii care vor ajuta în acest proces.

Ca orice proces de aceste fel, și această cristalizare și organizare civică și politică de dreapta este un proces anevoios și sinusoidal. Înțelegem bine asta. Dar înțelegem și că există mii de români care își doresc ca un astfel de proces să izbutească și să ducă și spre reprezentarea politică pe care mulți cetățeni o așteaptă. Împreună, plecând de la valorile și abordările comune, care se regăsesc și în Manifestul Alternativa Dreaptă, putem înainta în acest proces și găsi cele mai bune forme de organizare și reprezentare. Altfel …, altfel vom fi doar spectatori, deși mai informați și pregătiți decât mulți “jucători” din spațiul public. Vom vedea cum PSD-ul mai devorează un lider și înalță pe altul care pe parcurs se va dovedi din același aluat. Și vom fi iarăși puși în fața unor opțiuni electorale care nu ne reprezintă nici ideile nici așteptarile. Tertium non datur.

Și pentru a înainta ÎMPREUNĂ în acest proces trebuie să comunicăm, să depășim obstacolele, să nu descurajăm. Doar așa construim alternativa dreaptă și credibilă.